Yorumları: 9
Konuları: 2
Rep Puanı:
0
Merhaba, yamer fve marka optik ölçüm cihazım var. Parça ölüyorum ama parçamın Z ekseninde hafif kademe var. bu yüzden sanırım çoğu zaman kenarları yakalayamıyorum. Firmadan destek alıyorum ancak beni tam olarak aydınlatamadılar. Ne yapmalıyım destek olabilecek var mı?
Yorumları: 5
Konuları: 1
Rep Puanı:
3
Merhaba,
Öncelik ile parçanın düzgün yerleştirildiğinden emin olmanız lazım. Gerekiyor ise fikstür hazırlayarak bağlamanız ölçümünüzü daha sağlıkla hale getirir. Ölçüm tablasında oluşabilecek toz ve çapak birikimini kontrol edin. Z ekseninde kademeden bahsetmişsiniz. Bu gibi durumlar kameranın üstten bakmasından dolayı, odaklanmayı engeller ve kenarları net olarak yakalayamaz. Parça kademeli ise eklemeli ölçüm yapmalısınız. Burada da Z eksenindeki bahsettiğiniz kademeye geldiğinizde kamera odağını sıfırlamalısınız. Işık ayarını doğru ayarlamalısınız. Hem kenar yakalama hem de manuel seçimde ışığın etkisi çok büyük. Kamera net görmediği bir şeyi odaklayamaz ve yakalayamaz. Bunları bir deneyin eğer çözülmez ise yine yazın lütfen. Tabi ki herkesin kendine göre bütçesi var ancak CNC tip cihazlar bu gibi durumlarda çok daha stabil çalışıyor. Biz de benzer bir cihaz kullanıyoruz. Insize marka ISD-V serisi CNC tip cihazımız var ve otomatik odaklaması mevcut. Bu gibi problemleri bu sayede absorbe ediyoruz.
Yorumları: 9
Rep Puanı:
0
Çok teşekkürler, değerli bilgiler için. Bunlara dikkat ederek ölçümlerimi tekrarlayacağım. Durumdan sizi de haberdar ederim.
Yorumları: 3
Rep Puanı:
0
Merhaba, buna benzer durumlar benim de başıma geldi. Benzer bir cihaz bizde de var. açıkçası biraz ucuza kaçtık o zamanki bütçemize göre. Tabi zamanla proses ve parçalarımız değişti. Z ekseninde de ölçüm yapmamız gerekiyor ama bu eksendeki ölçümler X ve Y deki hassasiyetten çok uzak. Bir kaç yüz dolardan kaçtık ileriyi göremedik. E o zamanki bütçemiz de buna yeterliydi. Z ekseninde aynı hassasiyeti nasıl yakalarım var mı bir yolu ?
Yorumları: 5
Konuları: 1
Rep Puanı:
3
Size de merhaba,
Malesef açıkçası yapabilecek çok fazla bir durum yok. Biz de bunu ön gördük ve çok araştırma yaptık almadan önce. İleride karşımıza çıkabilecek durumlara göre yatırımımızı yaptık. Burada elinizdeki imkanlar ile oluşturabileceğiniz tek çözüm parçayı çevirerek ölçmek. Ancak bu da hem rapor alıyorsanız istediğinizi almanızda problem olacak, hem de parçayı çevirdiğinizde, ikinci eksendeki tekrarlanabilirliği bozarsınız. Yani X,Y ölçerken almış olduğunuz Y ölçüm sonucu Z,Y ölçerken almış olduğunuz Y ölçüm sonucu ile örtüşmeyebilir. Biz zaten Insize markasını seçerken. Prob bağlama seçeneği olduğu için seçmiştik. Prob bağlanan cihaz seçeneği piyasada çok yok. Insize da çok ucuz gelmedi ama rakiplerindeki fiyatlar çok fahiş. Biz otomatik odaklamalı CNC tip cihazını aldık ama manuel cihazlarında bile bu özellik mevcut. Bu yüzden biz Z ekseninde de aynı çözünürlüklerde sonuç alabiliyoruz.